Aquest web utilitza cookies per millorar l'experiència de navegació. Pots acceptar-les i continuar navegant o revisar les preferències de privacitat en qualsevol moment.
Guia audiovisual: "Triar escola. L'aventura comença ara"
Guia audiovisual:
"TRIAR ESCOLA. L'AVENTURA COMENÇA ARA"

Guia audiovisual per ajudar les mares i pares primerencs a escollir el centre més adequat on escolaritzar els seus fills.

La Fundació Propedagògic, juntament amb la plataforma de producció de continguts multimèdia BUMAYÉ, presenten un nou projecte audiovisual dirigit a pares i mares que s'enfronten per primer cop al repte d'escolaritzar els seus fills i necessiten un orientació a l'hora d'escollir un centre educatiu, entre la diversitat de models i tipologies existents a Catalunya.



La realització ha anat de la mà de la productora La Perrera i l'inici de la difusió coincideix amb l'actual període de portes obertes a les escoles, previ al termini de preinscripcions de la majoria de col·legis. Amb una durada de 30 minuts i un estil amè, que combina el reportatge amb l'estètica dels videojocs retro, l'audiovisual es pot veure a Internet, des del web de la Fundació Propedagògic i a diferents portals d'informació relacionats amb l'educació infantil.

És sempre preferible l'escola de proximitat? Com d'importants són els serveis complementaris que ofereix el centre? Volem que els nostres fills s'endinsin, des de ben petits, en l'ús de les llengües estrangeres? Volem que els nostres fills siguin educats en valors humans o necessitem que l'escola els prepari per a un futur mercat laboral de competència i l'èxit professional com a meta? Ens decantem pel model d'ensenyament tradicional, més reglat i fixe, o preferim altres mètodes pedagògics basats en un aprenentatge més lliure? Totes aquestes són preguntes que es fan insistentment les mares i pares primerencs quan han de prendre la decisió de triar la millor escola. A Catalunya existeix diversitat de centres, públics, privats i concertats, que responen a tipologies i mètodes pedagògics diferents. Uns o altres poden adaptar-se millor a les necessitats i valors de cada família.

En aquest context, el vídeo dóna veu a un conjunt de testimonis, entre famílies, pedagògs i mestres, que ens expliquen la seva experiència, presenten alguns dels tipus de centres més representatius i ens ajuden a reflexionar sobre els condicionants i les idees a tenir en compte abans de prendre la decisió. L'escola pública urbana, l'escola pública rural, els centres internacionals, educar a casa, l'escola no directiva, el mètode Montessori, a més de l'ensenyament amb necessitats educatives especials o el paper de les AMPES, són alguns dels continguts que els pares i les mares trobaran útils per encaminar adequadament la seva recerca.

La idea va ser presentada per BUMAYÉ i va rebre el suport de la Fundació, per ser desenvolupada durant 2015 i 2016, amb l'objectiu d'oferir un contingut útil i d'interès per a les famílies i la comunitat educativa. BUMAYÉ és una acceleradora de projectes multimèdia, que dirigeix la seva activitat a idear i gestionar la producció de continguts audiovisuals, editorials i tecnològics, per a la comunicació, la divulgació i l'entreteniment.

Amb les seves intervencions, han participat en el vídeo les següents persones i entitats, que mereixen l'agraïment de tot l'equip:

Miquel Martínez, pedagog i catedràtic de Teoria de l'Educació de la UB.
Laura Cugat, tutora de 2n de Primària de l'IE Costa i Llobera.
Amanda Alonso, AMPA del col·legi de Santa Teresa de Jesús.
Esperança Urdeix, mare.
Miquel Rosselló i Marta Mañé, pare i mare.
Mònica Lluís, mestra dels Jesuïtes de Sarrià – Sant Ignasi.
Agostina Curatelli, psicopedagoga i terapeuta d'infants amb necessitats especials.
Gemma Moncunill, mare.
Isabel Díaz i Noemí Trullols, mestres del CEIP El Martinet.
Belén Cuesta, mare.
Paula Tomé, tutora del CEIP Hortsavinyà.
Marcos Recort, pare.
Mireia Blancafort, coordinadora i mestra del SEK International Schools.
Montse Julià, coordinadora de l'equip directiu del Complex Cultural i Esportiu Montessori-Palau.



x
Actualiza ya tu navegador

O instala un navegador alternativo:

¿Por qué debo actualizar?

Las tecnologías usadas en las nuevas páginas web, poco a poco están dejando de brindar soporte a navegadores antiguos. La visualización de estos sitios con navegadores desactualizados no será óptima.

Un navegador actualizado se encuentra menos vulnerable en aspectos de seguridad frente a los ataques de phishing y publicidad no deseada.